Virtuaaliset Suomenratsut

Tiedote 10.2.2018: Muutoksen tuulia! Ylläpidossa on aloittanut Miljan kaverina Lissu T. ja yhdistyksen virallinen sähköpostiosoite on tästä lähtien vsr.kisat[at]gmail.com. Myös sivut tulevat muuttamaan uuteen osoitteeseen, mistä tiedotetaan tarkemmin kunhan muutto on tehty. Näitä sivuja ei toistaiseksi päivitetä, lukuunottamatta SLA- ja SV-tuloksia, mikäli muutto ei tapahdu ennen niiden julkistusta. Kaikki arvonimet ja palkinnot myönnetään normaalisti, mutta päivitetyt listat julkaistaan vasta uusilla sivuilla. Lue lisää Keskusta-foorumilta

Varsat ja nuoret

VSR järjestää kahta erilaista täysin nuorille suunnattua tapahtumaa. Kuukausittain järjestettävä varsa-arviointi on perustettu jo vuonna 2008 Virtuaalisten Suomenhevoskasvattajien toimesta. Toiminta siirtyi VSR:ään maaliskuussa 2012. Ikäryhmäkilpailuiden ensimmäinen osakilpailu järjestettiin heti VSR:n toiminnan alettua vuonna 2011.

Varsa-arviointi (2-4-vuotiaat)

Suomenhevosvarsojen arviointi on täysin leikkimielinen aktiviteetti. Arviointi perustuu eri ikäluokissa pitkälti arvontaan. Kaikilta varsoilta arvioidaan rakenne, suku ja käytös. Kolmivuotiailla on lisäksi ratsastus- tai ajokoe ja nelivuotiailla arvostellaan kaiken edellämainitun lisäksi luonne. Tilaisuus järjestetään joka kuukausi 20. päivä.

Ikäryhmäkilpailut (4-5-vuotiaat)

Ikäryhmäkilpailu sisältää neljä osakilpailua ja finaalin, jossa ratkotaan mm. vuoden este- ja kouluhevonen -titteleiden saajat. Jokaisessa osakilpailussa hevoset suorittavat koulu- ja estekokeen, joiden lisäksi niiden rakenne arvioidaan. Osakilpailut järjestetään noin kolmen kuukauden välein kuun 15. päivä.