Virtuaaliset Suomenratsut

Tiedote 10.2.2018: Muutoksen tuulia! Ylläpidossa on aloittanut Miljan kaverina Lissu T. ja yhdistyksen virallinen sähköpostiosoite on tästä lähtien vsr.kisat[at]gmail.com. Myös sivut tulevat muuttamaan uuteen osoitteeseen, mistä tiedotetaan tarkemmin kunhan muutto on tehty. Näitä sivuja ei toistaiseksi päivitetä, lukuunottamatta SLA- ja SV-tuloksia, mikäli muutto ei tapahdu ennen niiden julkistusta. Kaikki arvonimet ja palkinnot myönnetään normaalisti, mutta päivitetyt listat julkaistaan vasta uusilla sivuilla. Lue lisää Keskusta-foorumilta

Arvostelut ja palkinnot

Virtuaaliset Suomenhevoskasvattajat -yhdistykseltä VSR:n alle siirtynyt Suomenhevosten laatuarvostelu on toiminut jo vuodesta 2007. Laatuarvostelussa ei huomioida lainkaan hevosen jälkeläisiä, vaan hevoselle on anottavissa erikseen jälkeläispalkintoja, joista on mahdollista saada lisäpisteitä laatuarvostelussa.

Laatuarvostelu

Laatuarvostelu tarkastelee hevosen rakennetta, luonnetta, sukua, kilpailumenestystä, sekä muuta menestystä ja panostusta. Pisteiden perusteella hevonen palkitaan joko palkinnolla tyydyttävä, hyvä, erinomainen tai häikäisevän erinomainen. SLA-palkittuja suomenhevosia on pian jo tuhat!

Jalostusarvostelu

Jalostusarvostelussa tarkastellaan hevosen jälkeläisen menestystä kilpailuissa, laatuarvosteluissa ja näyttelyissä. Palkintoluokkia on neljä ja jokaiseen sisältyy omat kriteerinsä, jotka on nähtävillä jalostusarvostelun sivulla. Palkinnon anoo omistaja itse ja sen voi anoa myös kuolleelle hevoselle.

Suomenhevoskantakirja - uusi ylläpito ja osoite!

Virtuaalisen Ratsastajainliiton alainen Suomenhevoskantakirja on toiminut jo heinäkuusta 2003 lähtien ja palkinnut monia, monia suomenhevosia. Hevosia on mahdollista kantakirjata neljälle eri jalostussunnalle: ratsu- (R), juoksija- (J), työhevos- (T) tai pienhevossuunnalle (P). Kantakirjan ylläpito siirtyi vuoden 2017 alussa yhdistykseltä VP:lle.

Näyttelyiden Kermaa – Suomenhevoset

Näyttelyiden Kermaa – Suomenhevoset -sivusto myöntää Näyttelyjaoksen (NJ) arvonimiä suomenhevosille. Anottavat arvonimet ovat VIR MVA (Virtuaalinen muotovalio), Ch (Champion), Ch-R (Champion-ruuna), Ch-M (Champion-maitovarsa) ja Ch-NV (Champion-nuori varsa).